Τεχνικές διαχείρισης άγχους εξετάσεων: οδηγός για μαθητές και κυρίως για γονείς

Για αρκετά παιδιά οι εξετάσεις είτε αυτές είναι ενδοσχολικές (διαγωνίσματα, τεστ) είτε είναι Πανελλήνιες (συνήθως αυτές είναι και οι πιο απαιτητικές) ή στα πλαίσια σπουδών σε Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σηματοδοτούν και ενισχύουν έντονο άγχος. Βεβαίως το άγχος μέχρι ενός σημείου είναι και δημιουργικό, παραγωγικό, μας κινητοποιεί. Όταν όμως ξεπερνά τα όρια του φυσιολογικού συνοδεύεται από αρνητικά συναισθήματα και καταστάσεις.

Διαβάστε περισσότερα εδώ
Mίνι οδηγός ασφάλειας: «Facebook Check»

Με αφορμή την πολύ μεγάλη απήχηση του Facebook στους ανήλικους χρήστες, την αλόγιστη δημοσίευση προσωπικών δεδομένων και φωτογραφιών των ίδιων αλλά και τρίτων στον εν λόγω ιστοχώρο, αλλά και τα πρόσφατα στοιχεία που παρουσίασε η Ελληνική Γραμμή Καταγγελιών Παράνομου Περιεχομένου SafeLine για ραγδαία αύξηση των καταγγελιών που αφορούν στην ιδιωτικότητά μας, η δράση Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης Saferinternet.gr, παρουσιάζει έναν νέο, μίνι οδηγό ασφάλειας, με τίτλο «Facebook Check».
Ο οδηγός έχει ως στόχο να βοηθήσει τους χρήστες της δημοφιλούς σελίδας κοινωνικής δικτύωσης ώστε να διαχειριστούν το προφίλ τους ορθά και με κριτική σκέψη, καθώς ολοένα και περισσότεροι χρήστες δημιουργούν λογαριασμό στο Facebook, χωρίς να είναι επαρκώς ενημερωμένοι για τους πιθανούς κινδύνους που ελλοχεύουν σε αυτό.

Ο οδηγός είναι αναρτημένος στη διαδικτυακή διεύθυνση διεύθυνση http://saferinternet.gr/index.php?parentobjId=Page15
Η μουσική ομάδα του σχολείου μας

Με επιτυχημένες εκδηλώσεις και πολύπλευρες εκπαιδευτικές δραστηριότητες, η μουσική ομάδα του 2ου Γυμνασίου, δίνει το καλλιτεχνικό της παρόν, όχι μόνο στο χώρο του σχολείου αλλά και συμμετέχοντας στην ευρύτερη πολιτιστική κίνηση της περιοχής. Την τελευταία 15ετία έχει παρουσιάσει συναυλίες, επετειακές γιορτές, καλλιτεχνικές δραστηριότητες, συμμετοχές σε καλλιτεχνικά δρώμενα του Δήμου Λαμιέων, συνεργασίες με άλλα σχολεία, εκπ/κές επισκέψεις, μουσικές μελέτες, παρουσιάσεις στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο, ενώ έχουν δημοσιευτεί εργασίες της στον τοπικό Τύπο. Σκοπός της λειτουργίας της είναι να υλοποιούνται οι στόχοι της εκπαίδευσης για ενεργοποίηση της μαθητικής δημιουργικότητας, καλλιτεχνική ομαδική ενασχόληση, καλλιέργεια της αισθητικής ικανότητας και ευαισθησίας και άνοιγμα του σχολείου στην κοινωνία. Η λειτουργία της εντάσσεται στα πλαίσια του μαθήματος της μουσικής. Η συμμετοχή των μαθητών είναι προαιρετική και οι δραστηριότητές της γίνονται στο χώρο του σχολείου μετά το μάθημα, με υπεύθυνο τον εκπ/κό μουσικής του σχολείου.

Ακολουθεί ένα βίντεο με ενδεικτικό φωτογραφικό υλικό από εκδηλώσεις και δραστηριότητες.