- 2o Γυμνάσιο Λαμίας - http://2gym-lamias.fth.sch.gr/wp -

Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο

SID2014_SaferinternetGR_Logo [1]

Η Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο (Safer Internet Day) διοργανώνεται από το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης Insafe στο πλαίσιο του προγράμματος Safer Internet της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και καθιερώθηκε να γιορτάζεται κάθε Φεβρουάριο από το 2004, σε περισσότερες από 99 χώρες και στις 5 ηπείρους. Για την Ελλάδα, η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται από τη Δράση Saferinternet.gr.

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου έχει ως στόχο:

Οι κύριοι στόχοι της δράσης Saferinternet.gr είναι:

Το Συμβουλευτικό Όργανο του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου απαρτίζεται από εκπροσώπους δημόσιων και ιδιωτικών φορέων που δραστηριοποιούνται στο πεδίο των νέων τεχνολογιών, της εκπαίδευσης, της έρευνας και των ΜΜΕ. Έχει ως στόχο να συμβουλεύει το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου, να προτείνει νέες δραστηριότητες μέσα από την εμπειρία του και να δρα πολλαπλασιαστικά μέσα από τα δικά του κανάλια προώθησης και ενημέρωσης. Οι φορείς που απαρτίζουν το Συμβουλευτικό Όργανο είναι οι εξής:

Στο σχολείο μας έχουν οργανωθεί ενδοσχολικά συντονισμένες δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης ανά τάξη. Επίσης, το σχολείο μας συμμετέχει και σε εξωσχολικές δράσεις: