Πρόγραμμα προαγωγικών και απολυτήριων εξετάσεων περιόδου Μαΐου – Ιουνίου 2014

Πατήστε εδώ για να δείτε το πρόγραμμα προαγωγικών και απολυτήριων εξετάσεων περιόδου Μαΐου – Ιουνίου 2014 του σχολείου μας.

Τεχνικές διαχείρισης άγχους εξετάσεων: οδηγός για μαθητές και κυρίως για γονείς

Για αρκετά παιδιά οι εξετάσεις είτε αυτές είναι ενδοσχολικές (διαγωνίσματα, τεστ) είτε είναι Πανελλήνιες (συνήθως αυτές είναι και οι πιο απαιτητικές) ή στα πλαίσια σπουδών σε Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σηματοδοτούν και ενισχύουν έντονο άγχος. Βεβαίως το άγχος μέχρι ενός σημείου είναι και δημιουργικό, παραγωγικό, μας κινητοποιεί. Όταν όμως ξεπερνά τα όρια του φυσιολογικού συνοδεύεται από αρνητικά συναισθήματα και καταστάσεις.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Mίνι οδηγός ασφάλειας: «Facebook Check»

Με αφορμή την πολύ μεγάλη απήχηση του Facebook στους ανήλικους χρήστες, την αλόγιστη δημοσίευση προσωπικών δεδομένων και φωτογραφιών των ίδιων αλλά και τρίτων στον εν λόγω ιστοχώρο, αλλά και τα πρόσφατα στοιχεία που παρουσίασε η Ελληνική Γραμμή Καταγγελιών Παράνομου Περιεχομένου SafeLine για ραγδαία αύξηση των καταγγελιών που αφορούν στην ιδιωτικότητά μας, η δράση Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης Saferinternet.gr, παρουσιάζει έναν νέο, μίνι οδηγό ασφάλειας, με τίτλο «Facebook Check».
Ο οδηγός έχει ως στόχο να βοηθήσει τους χρήστες της δημοφιλούς σελίδας κοινωνικής δικτύωσης ώστε να διαχειριστούν το προφίλ τους ορθά και με κριτική σκέψη, καθώς ολοένα και περισσότεροι χρήστες δημιουργούν λογαριασμό στο Facebook, χωρίς να είναι επαρκώς ενημερωμένοι για τους πιθανούς κινδύνους που ελλοχεύουν σε αυτό.

Ο οδηγός είναι αναρτημένος στη διαδικτυακή διεύθυνση διεύθυνση http://saferinternet.gr/index.php?parentobjId=Page15

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΣΠΟΤ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΝΑΥΠΛΙΟ (2014)

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος υποβολής προσφορών από Ταξιδιωτικά Γραφεία για την ημερήσια εκδρομή χωρίς διανυκτέρευση της Γ΄ τάξης στη Ναύπακτο

Το 2ο Γυμνάσιο Λαμίας δέχεται Οικονομικές προσφορές από Ταξιδιωτικά Γραφεία για την ημερήσια, χωρίς διανυκτέρευση εκδρομή των μαθητών της Γ΄ τάξης του, που έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 30-4-2014  με προορισμό ΝΑΥΠΑΚΤΟ –ΓΑΛΑΞΕΙΔΙ   με το παρακάτω πρόγραμμα: Συνέχεια »

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος υποβολής προσφορών από Ταξιδιωτικά Γραφεία για την ημερήσια εκδρομή χωρίς διανυκτέρευση της Β΄ τάξης στα Μετέωρα

Το 2ο Γυμνάσιο Λαμίας δέχεται Οικονομικές προσφορές από Ταξιδιωτικά Γραφεία για την ημερήσια, χωρίς διανυκτέρευση εκδρομή των μαθητών της Β΄ τάξης του, που έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 30-4-2014  με προορισμό ΤΑ ΜΕΤΕΩΡΑ με το παρακάτω πρόγραμμα: Συνέχεια »

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος υποβολής προσφορών από Ταξιδιωτικά Γραφεία για την ημερήσια εκδρομή χωρίς διανυκτέρευση της Α΄ τάξης στο Πήλιο – Βόλο

Το 2ο Γυμνάσιο Λαμίας δέχεται Οικονομικές προσφορές από Ταξιδιωτικά Γραφεία για την ημερήσια, χωρίς διανυκτέρευση εκδρομή των μαθητών της Α΄ τάξης του, που έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 30-4-2014  με προορισμό ΠΗΛΙΟ –ΒΟΛΟ  με το παρακάτω πρόγραμμα: Συνέχεια »

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος υποβολής προσφορών από Ταξιδιωτικά Γραφεία για την τριήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη με δυο (2) διανυκτερεύσεις μαθητών της Γ΄ τάξης του 2ου Γυμνασίου Λαμίας στο Ναύπλιο

Το 2ο Γυμνάσιο Λαμίας δέχεται Οικονομικές προσφορές από Ταξιδιωτικά Γραφεία για την τριήμερη με δύο (2) διανυκτερεύσεις εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών της Γ΄ τάξης του σχολείου μας που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Το αυτοκίνητο στη ζωή μας», που έχει προγραμματιστεί για την  Πέμπτη, 27-3-2014, Παρασκευή 28-3-2014 και Σάββατο 29-3-2014 με προορισμό το Ναύπλιο.

prosfora praktoriwn gia 3meri ekdromi

Ευαισθητοποίηση και ενημέρωση σε θέματα ψυχικής υγείας

Την Πέμπτη 27/2/2014 και ώρα 12.20 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας,θα γίνει παρουσίαση του θέματος:

«Ευαισθητοποίηση και ενημέρωση σε θέματα ψυχικής υγείας»  από την εταιρία κοινωνικής ψυχιατρικής και ψυχικής υγείας (κ. Πρεμέτη Β. κλινική ψυχολόγο, κ. Σαρέλα  Αντ. παιδοψυχίατρο και κ. Κούρτη Ιφιγ. ψυχολόγο), για τους μαθητές της Β” Τάξης του σχολείου.

Διαδίκτυο
Ημερολόγιο Άρθρων
Ιουλίου 2014
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Μάι    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031