Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά!!!

Αποτέλεσμα εικόνας για καλη σχολικη χρονια 2016

Τεχνικές διαχείρισης άγχους εξετάσεων: οδηγός για μαθητές και κυρίως για γονείς

Για αρκετά παιδιά οι εξετάσεις είτε αυτές είναι ενδοσχολικές (διαγωνίσματα, τεστ) είτε είναι Πανελλήνιες (συνήθως αυτές είναι και οι πιο απαιτητικές) ή στα πλαίσια σπουδών σε Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σηματοδοτούν και ενισχύουν έντονο άγχος. Βεβαίως το άγχος μέχρι ενός σημείου είναι και δημιουργικό, παραγωγικό, μας κινητοποιεί. Όταν όμως ξεπερνά τα όρια του φυσιολογικού συνοδεύεται από αρνητικά συναισθήματα και καταστάσεις.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Mίνι οδηγός ασφάλειας: «Facebook Check»

Με αφορμή την πολύ μεγάλη απήχηση του Facebook στους ανήλικους χρήστες, την αλόγιστη δημοσίευση προσωπικών δεδομένων και φωτογραφιών των ίδιων αλλά και τρίτων στον εν λόγω ιστοχώρο, αλλά και τα πρόσφατα στοιχεία που παρουσίασε η Ελληνική Γραμμή Καταγγελιών Παράνομου Περιεχομένου SafeLine για ραγδαία αύξηση των καταγγελιών που αφορούν στην ιδιωτικότητά μας, η δράση Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης Saferinternet.gr, παρουσιάζει έναν νέο, μίνι οδηγό ασφάλειας, με τίτλο «Facebook Check».
Ο οδηγός έχει ως στόχο να βοηθήσει τους χρήστες της δημοφιλούς σελίδας κοινωνικής δικτύωσης ώστε να διαχειριστούν το προφίλ τους ορθά και με κριτική σκέψη, καθώς ολοένα και περισσότεροι χρήστες δημιουργούν λογαριασμό στο Facebook, χωρίς να είναι επαρκώς ενημερωμένοι για τους πιθανούς κινδύνους που ελλοχεύουν σε αυτό.

Ο οδηγός είναι αναρτημένος στη διαδικτυακή διεύθυνση διεύθυνση http://saferinternet.gr/index.php?parentobjId=Page15

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΣΠΟΤ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Ευαισθητοποίηση και ενημέρωση σε θέματα ψυχικής υγείας

Την Πέμπτη 27/2/2014 και ώρα 12.20 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας,θα γίνει παρουσίαση του θέματος:

«Ευαισθητοποίηση και ενημέρωση σε θέματα ψυχικής υγείας»  από την εταιρία κοινωνικής ψυχιατρικής και ψυχικής υγείας (κ. Πρεμέτη Β. κλινική ψυχολόγο, κ. Σαρέλα  Αντ. παιδοψυχίατρο και κ. Κούρτη Ιφιγ. ψυχολόγο), για τους μαθητές της Β” Τάξης του σχολείου.

Παρουσίαση με θέμα «Πρόληψη της σχολικής βίας»

Την Πέμπτη 20/2/2014 και ώρα 12.20 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας,θα γίνει παρουσίαση του θέματος:
«Πρόληψη της σχολικής βίας» από τη συνεργάτη του γραφείου Συμβουλευτικής της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Φθιώτιδας κ.Μήτσιου Ηλιάνα,για μαθητές της Γ” τάξης του σχολείου.

Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο

SID2014_SaferinternetGR_Logo

Η Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο (Safer Internet Day) διοργανώνεται από το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης Insafe στο πλαίσιο του προγράμματος Safer Internet της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και καθιερώθηκε να γιορτάζεται κάθε Φεβρουάριο από το 2004, σε περισσότερες από 99 χώρες και στις 5 ηπείρους. Για την Ελλάδα, η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται από τη Δράση Saferinternet.gr.

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου έχει ως στόχο: Συνέχεια »

Η μουσική ομάδα του σχολείου μας

Με επιτυχημένες εκδηλώσεις και πολύπλευρες εκπαιδευτικές δραστηριότητες, η μουσική ομάδα του 2ου Γυμνασίου, δίνει το καλλιτεχνικό της παρόν, όχι μόνο στο χώρο του σχολείου αλλά και συμμετέχοντας στην ευρύτερη πολιτιστική κίνηση της περιοχής. Την τελευταία 15ετία έχει παρουσιάσει συναυλίες, επετειακές γιορτές, καλλιτεχνικές δραστηριότητες, συμμετοχές σε καλλιτεχνικά δρώμενα του Δήμου Λαμιέων, συνεργασίες με άλλα σχολεία, εκπ/κές επισκέψεις, μουσικές μελέτες, παρουσιάσεις στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο, ενώ έχουν δημοσιευτεί εργασίες της στον τοπικό Τύπο. Σκοπός της λειτουργίας της είναι να υλοποιούνται οι στόχοι της εκπαίδευσης για ενεργοποίηση της μαθητικής δημιουργικότητας, καλλιτεχνική ομαδική ενασχόληση, καλλιέργεια της αισθητικής ικανότητας και ευαισθησίας και άνοιγμα του σχολείου στην κοινωνία. Η λειτουργία της εντάσσεται στα πλαίσια του μαθήματος της μουσικής. Η συμμετοχή των μαθητών είναι προαιρετική και οι δραστηριότητές της γίνονται στο χώρο του σχολείου μετά το μάθημα, με υπεύθυνο τον εκπ/κό μουσικής του σχολείου.

Ακολουθεί ένα βίντεο με ενδεικτικό φωτογραφικό υλικό από εκδηλώσεις και δραστηριότητες.

Πρόκριση για το 2ο Γυμνάσιο Λαμίας

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων  της δράσης Saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου σε συνεργασία με το ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2014 (11 – 2 – 2014) το 2ο Γυμνάσιο Λαμίας συμμετείχε στην κατηγορία «Μουσικό Δρώμενο» με το τραγούδι του μαθητή της Γ΄ τάξης Γιάννη Ρέτσιου «Ζήσε όχι από το Ίντερνετ, αλλά από την  καρδιά σου» και προκρίθηκε στα 17 (από 54 συμμετοχές). Τα προκριθέντα έργα έχουν αναρτηθεί στο κανάλι του saferinternet http://www.youtube.com/user/SID14GRMyLifeOnline και θα παρουσιαστούν σε ανοιχτή συνεδριακή ημερίδα στο Κεντρικό Αμφιθέατρο του Δημόκριτου, την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014.

Πώς να βοηθήσετε το παιδί σας, αν πέσει θύμα σχολικού εκφοβισμού

buling kidΗ Αλεξάνδρα Καππάτου, ψυχολόγος-παιδοψυχολόγος , μας δίνει πολύ σημαντικές συμβουλές για την αντιμετώπιση του φαινομένου – μάστιγα της εποχής, γνωστού ως bullying…

-Ακούστε με προσοχή και ηρεμία όσα σας πει το παιδί σας.

-Διαβεβαιώστε το οτι το ζήτημα θα λυθεί.

Διαβάστε περισσότερα

Διαδίκτυο
Ημερολόγιο Άρθρων
Απριλίου 2018
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Νοε    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30